WHATSAPP FORM DOLDUR
İLETİŞİME GEÇ
X
FORM DOLDURUN,
SİZİ ARAYALIM

    Sakal Ekimi İyileşme Süreci Nasıldır?

    İnsanlar; farklı sağlık sorunları ile karşılaşırlar. Bilhassa genetik faktörler; insan hayatını kötü etkileyecek türden sonuçlar yaratabilir. Bazı erkekler sakal eksikliği sorunu ile karşılaşırlar. Bu durumu bir kader olarak görmeye gerek yoktur. Tıbbın ve teknolojinin gelişmesi sayesinde bu soruna da çözüm bulunmuştur.

    Sakal ekimi; sakal bölgesindeki kıl kaybını ve eksikliğini gidermek amacıyla uygulanır. Tıpkı saç ekiminde olduğu gibi kişinin ense bölgesinden kökler alınır. Bu kökler; birtakım işlemlerden geçirilerek kişinin sakal bölgesine nakledilir. Bu operasyona sakal ekimi adı verilir.

    Sakal Ekimi Sonrası İyileşme Süreci

    Sakal ekimi; hem çabuk hem de sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilen bir operasyondur. Operasyon sırasında herhangi bir acı veya ağrı hissedilmez. Hasta; operasyonun ardından en kısa sürede günlük hayatına dönebilir.

    Sakal ekimi sonrası süreç zannedilenin aksine zorlu değildir. Hasta; kısa süre içerisinde iyileşir. Ekim sırasında iğnenin battığı yerde dışarıdan fark edilecek türden bir kızarıklığa rastlanabilir. Ancak, bu kızarıklık; ilk yıkamanın ardından ortadan kaybolur. Bunun yanı sıra, kıl köklerindeki kızarıklık da ekimin ardından en çok 1-2 hafta sonra geçer. Hasta; ekim işleminden iki hafta sonra ani bir sakal dökülmesi ile karşılaşabilir. Tıpkı saç ekiminde olduğu gibi bu sürece de şok dökülme adı verilir. Şok dökülmenin ardından 4-8 ay arası bir zaman geçtikten sonra hastanın yüzünde kalıcı sakallar çıkmaya başlar. İyileşme süreci de tamamlanmış olur.

    Sakal Ekimi Kaç Günde İyileşir?

    Sakal ekimi; farklı yöntemler kullanılarak gerçekleştirilir. FUE; hem saç hem de sakal ekiminde en çok tercih edilen yöntemdir. Bu teknik; detaylı bir çalışma gerektirir. Bu yüzden, sakal ekimi süreci uzayabilir. Ayrıca, işlemi gerçekleştiren uzmanın becerisi de önemlidir. Sakal ekimi tedavi süreci zannedildiği gibi çok uzun sürmez. Hasta; operasyonun ardından ortalama bir hafta içerisinde günlük ve iş hayatına kaldığı yerden devam edebilir.

    Sakal Ekimi Sonrası Kızarıklık Ne Zaman Geçer?

    Sakal ekimi sonrası ortaya çıkan kızarıklık işlemin ardından en çok 1-2 hafta içerisinde tamamen geçer. Ayrıca, ekim yapılan bölgede iğnenin battığı yerde kan pıhtısı meydana gelebilir. Buradaki kızarıklık da ilk yıkamanın ardından ortadan kaybolur.

    Sakal Ekimi Yan Etkileri Nelerdir?

    Sakal bıyık ekimi sonrası birtakım yan etkiler meydana gelebilir.

    • Ekim yapılan bölgede tahriş ve kaşıntı hissi meydana gelir.
    • Hem yüzde hem de kafada ağrı ve kızarıklık oluşabilir.
    • Kafa ve yüz derisinde rahatsız edici türden bir uyuşma hissine rastlanır.
    • Ekim yapılan yerde kabuklanma meydana gelebilir. Fakat, söz konusu kabuklar kesinlikle koparılmamalıdır. Bir süre sonra kendiliğinden düşmelerine rastlanacaktır.

    Sakal Ekiminden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Hasta; sakal ekimi sonrası birtakım hususlara dikkat etmelidir.

    • İlk üç günde hastanın yüzünün öne doğru eğik kalmaması gereklidir.
    • Sigara ve alkol kullanımı sınırlandırılmalıdır.
    • Ekim yapılan bölgede birtakım kanamalara rastlanabilir. Bu noktada, ekilen sakalı kökünden oynatmamak adına kanayan bölge silinmemelidir.
    • Ekim yapılan bölgeyi rahatsız etmemek adına boğazlı kıyafetlerden uzak durulmalıdır.
    • Hasta; uzmanın kendisine vermiş olduğu tavsiyeleri dikkate alarak yüzünü yıkamalıdır.
    • İlaç ve antibiyotik kullanımına devam edilmelidir.
    • Sakal ekimi yapılan bölge kaşınmamalıdır.
    • İlk bir ayın ardından şok dökülme başlayacaktır. Hasta; şok dökülme sürecinde herhangi bir endişeye kapılmamalıdır.

    Sakal Ekiminden Sonra Ne Zaman Tıraş Olunur?

    Sakal ekiminin ardından ilk üç boyunca kesinlikle tıraş olunmamalıdır. Hasta; üç ay geçtikten sonra tıraş olmaya başlayabilir.

    Sakal ekimi fiyat ve daha birçok bilgi için saç ekim uzmanı Samet Ergen ile iletişim kurulabilir.

    Yorum Yap