WHATSAPP FORM DOLDUR
İLETİŞİME GEÇ
X
FORM DOLDURUN,
SİZİ ARAYALIM

    Sakal Ekimi

    Sıklıkla karşılaşılan “Sakal ekimi nedir?” sorusu; saçlı bölgelerden alınan köklerin, çeşitli nedenlerden dolayı seyrelen alanlara ekilmesidir, şeklinde cevaplanabilir. Son yıllarda yoğun ilgi gören uygulamalardan olan sakal ekimi, saç ekimi işleminden oldukça farklıdır.

    Sakal Ekimi Nedir

    Sakal, erkekler açısından son derece estetik öneme sahip bir unsur. Erkeğin sakalının onun en önemli aksesuarı olduğu ve erkeğe farklı bir hava ve aura kattığı konusunda da toplumun genel bir görüşü var. Bu nedenle erkeklerin gür bir sakal ve bıyığa sahip olması, onların özgüvenleri üzerinde çok olumlu etkiler yaratıyor. Sakalları istediği düzeyde olmayan veya sakallarını seyrek bulan bazı erkekler bu konuda rahatsızlık yaşamazken bazıları için ise durum tam tersi oluyor. Bu sebeple ise son dönemlerde sakal ekimine yönelik oluşan talepler giderek artıyor.

    Sakal Ekimi Nedir?

    Genetik olarak ya da doğuştan gelen köselik, kazalar, yaralanmalar, yanmalar ve travmalar sonucu oluşan kılsız alanlara vücudun başka bir bölgesinden alınan kılların yerleştirilmesi işlemine sakal ekimi denilmektedir. Sakal ekimi için başvuran çoğu hastanın şikayeti, seyreklik ve dağınık görünümden kaynaklanmaktadır. Saç ekimi,  kişinin yapısına, istediği yoğunluk ve görünüşe göre kesinlikle bir uzman tarafından analiz ve planlama yapılması gereken son derece önemli bir süreçtir.

    Sakal Ekimi Nasıl Yapılır?

    Öncelikle hastanın sakal ekimi işlemi için uygun olup olmadığına bir uzman tarafından karar verilir. Sonrasında ise detaylı bir muayene ile hastanın ihtiyacı analiz edilir ve beklentileri konusunda fikir alınır.  Elde edilecek sonucun doğal görünmesi hem hastayı hem de uygulamayı yapan uzmanı memnun edecektir. Sakal ekimi için kılın alınacağı kısım “donör bölge” olarak adlandırılır ve genellikle ense ve boyun kısmındaki kıllar bu bölgeyi oluşturur.

    Sakal Ekimi Türleri Nelerdir?Sakal Ekimi Türleri Nelerdir?

    Sakal ekimi için uygulanan iki adet ekim yöntemi mevcuttur.

    • FUT
    • FUE

    FUT Tekniği: Bu teknik kıl ekim uygulamalarının çıkış noktasını olarak kabul edilir. Fakat gelişen teknoloji ve kaydedilen ilerlemeler ile birlikte günümüzde pek tercih edilmeyen bir uygulama olarak yerini almıştır.

    FUE Tekniği: Sakal ekimi için FUE tekniği olarak adlandırılan tür tercih edilir. “Foliküler Ünite Ekstraksiyonu (Follicular Unit Extraction)”nun kısaltması olan FUE yönteminde, işe ilk olarak donör bölgenin belirlenmesi ile başlanır. Ekim yapılacak alan ve alan için ne kadar kıl kökü nakli yapılması gerektiği net olarak belirlenir. Sonraki işlem ekim yapılacak alana kanal açma işlemidir ve bu işlem son derece önemlidir. Açılan kanalların genişliği, yapılacak olan işlemin kalitesi ve doğallığında çok büyük rol oynayacaktır. Kanal açma işleminden sonra, belirlenen sayıda donör bölgeden alınan kıl kökleri, tek tek kanalların içerisine yerleştirilir ve böylelikle sakal ekim işlemi tamamlanmış olur.

    Sakal Ekimi Aşamaları


    Sakal ekiminde işlem kalitesi ve planlaması için aşamalar vardır. Aşamalar sağlıklı bir şekilde uygulanırsa ekilen sakal dökülmez ve artık kalıcıdır. Bu aşamalar şu şekilde uygulanır.

    • Sakal ekimi öncesi hastanın ön muayenesi ve konsültasyonun yapılması.
    • Sakal ekimi yapılacak bölgenin belirlenmesi ve kök sayısının hesaplanması.
    • İşlem öncesi hastanın tahlilleri ve tetkiklerinin yapılması ve değerlendirilmesi. 
    • Hastanın işlem odasına alınması ve yüz hattına uygun bir şekilde doğal görünecek bir çizimin yapılması.
    • Hastanın tıraş edilmesi ve işleme başlanılması.
    • Ağrısız anestezi işlemiyle lokal anestezinin yapılması.
    • Donör bölgeden köklerinin alınması ve toplanarak uygun solüsyonunda bekletilmesi.
    • Alınan köklerin uygun olan sakal ekim yöntemiyle sakalsız bölgeye doğru ve düzgün açılarla doğal bir şekilde ekilmesidir.
    • Sakal ekim aşamaları bu şekilde tamamlanır ve süreç başlamış olur. Ekilen kökler artık kalıcı sakallarınızdır.

    Sakal ekim işleminden sonra ekilen kök ve kök alınan donör bölgenin iyileşmesi ortalama iki hafta sürmektedir.

    Sakal Ekimi yapılan bölge bir hafta içerisinde kızarık görünümünden kurtulur. Sakal ekimi aşamalarının en sağlıklı ilerlemesi için doktorun tavsiye ettiği krem, ilaç, losyon gibi bakım ürünlerini düzenli olarak kullanmak iyileşme sürecini kısaltmaktadır. Operasyondan 20-25 gün sonra şok dökülme gerçekleşir. Sakal ekimi yapılan bölgedeki köklerin dökülmesi gayet normaldir. Dökülen kökler ise birkaç ay içinde tekrar çıkmaya başlayacaktır.

    Sakal ekiminden 4-6 ay sonra, sakal ekimi öncesi sonrası farklılıklar gözle görülecektir. Bu süreçte ekim bölgesindeki köklerin bir kısmı çıkmış olur. En sağlıklı sonuçlar 8- 10 ayda görülmektedir.

    Sakal Ekimi Ne Kadar Sürer?

    Sakal ekimi işlem yapılacak alanın

    • Büyüklüğü ve küçüklüğüne göre
    • Kaç kök ekileceğine göre
    • Hangi yöntemle uygulama yapılacağına göre

    Sakal ekim süresi değişmektedir. Sakal ekiminde hasta hiçbir şekilde sağlık olarak etkilenmez. Hastaya sakal ekiminin bilinen hiçbir zararı yoktur. Sakal ekim süresinin uzun ya da kısa olması hakkında ön muayene ve kontrol yapılmadan bilgi verilmesi çok doğru değildir.

    Sakal ekiminde işlem yapılacak alanın büyüklüğü ya da küçüklüğü ve uygulanacak yöntem ve ekilecek kök sayısı işlem süresi etkilemektedir. Yaklaşık olarak bütün işlemler 6-8 saat arasında tamamlanmaktadır.

    Sakal Ekiminde Ekilen Sakallar Dökülür mü? 

    Sakal ekim işleminde işlemin bütün aşamaları doktorlar ve uzmanlar tarafından sağlıklı bir şekilde uygulandıysa ekilen sakallar dökülmez ve artık kalıcı sakallardır. Sakal ekiminde şok dökülme sürecinde insanlar ekilen sakalın döküldüğünü düşünmektedir. Bu yanlış bir düşüncedir. Çünkü ekim işleminden sonraki iyileşme sürecinin bir parçasıdır şok dökülme.

    Sakal ekimi sırasında ekilen kökler kalıcıdır daha sonrasında dökülmez. Ama sakal ekiminde şok dökülme olur bu sürecin sağlıklı ilerlediğinin ve hızlandığının bir parçasıdır. Sakal ekiminden sonra şok dökülme Ne kadar hızlı olursa, yeni ve kalıcı sakallarında çıkması o kadar hızlı olacaktır.

    Sakal Ekiminde Şok Dökülme Nedir?

    Sürecin önemli bir parçası olan şok dökülme aşaması sakal ekim ve iyileşme süreci tamamlandıktan sonraki olacak olan aşamadır. Bu aşama hastaların hemen hemen hepsinde tedirginlik ve endişeye sebep olmaktadır. 

    Sakal ekiminden sonra şok dökülme gayet normaldir. Bu sakal ekiminin bir sürecidir ve çeşitli nedenlere bağlı olarak zamanı değişebilir. Ama çoğunlukla operasyondan sonraki 15-20 gün sonra görülen bir durumdur. Sakal ekiminde şok dökülme sürecinde dökülen kıl kökleri ilerleyen süreçte tekrar çıkacaktır. Dolayısıyla şok dökülme evresinde herhangi bir şekilde paniğe kapılmak yanlış bir yaklaşımdır.

    Sakal Ekimi Öncesi ve Sonrası

    Sakal ekim öncesi ve sonrasında yüzünüzde ve sağlığınızda hiçbir problem olmaz. Sakal ekim sonrasında bir iki hafta içinde işlem bölgesi kabuklanır ve daha sonra bu kabuklar dökülür. Sakal ekiminden 20-25 gün sonra ekimi yapılmış tüm sakallar dökülebilir. Bu sürecin normal olduğunu gösterir. Dökülmenin ardından yeni çıkacak olan sakallar artık kalıcı sakallarınızdır. Sakallar, ekim işleminin ardından son halini 6-10 ay arasında göstermektedir.

    Sakal Ekimi Sonrası

    Sakal ekimi işlemi sırasında lokal anestezi kullanılır, ekim işlemi yapılan operasyondan sonra merkezden ayrılabilir. Ekim yapılan bölgede kızarıkların oluşması ve sivilcelerin çıkması normaldir. Bu sorunlar birkaç gün sonra azalarak kaybolurlar. İşlemin yapılmasından sonra bölgeye 24 saat içerisinde suyla temas edilmemelidir. Bölgeye temas, tıraş, krem, losyon vb. uygulamalar uzman görüşü onayı ve tavsiyesi olmadan asla gerçekleştirilmemelidir. Ortalama olarak on ay gibi bir sürede net sonuçların alındığı sakal ekimi işleminin süreç boyunca belirli aralıklara uzman tarafından kontrol edilmesi gerekir.

     

    Sakal – bıyık ekimi için kişinin köse olması veya tüylerinde seyrelme görülmesine ihtiyaç yoktur. Sakal yapısı doğal olarak seyrek olan kişilerde herhangi bir kayıp yaşanmadan da bu işlem gerçekleştirilebilir.

    Sakal Ekimi Ne Kadar Sürede İyileşir?

    Sakal ekim işlemi tamamlandıktan sonra iyileşme süreci saç ekimine göre daha hızlıdır. Sakal Ekiminin yapıldığı bölgede kızarıklık kan pıhtısı ve şişkinlik görülebilir bu gayet normaldir. Kızarıklık ve kan pıhtısı, ilk yıkamada temizlenmiş olur.

    Sakal ekimi yapılan bölge görülen kızarıklık ve şişkinlik sakal ekimi işleminden 15-20 gün sonra tamamen geçer. Sakal ekiminden 15 gün geçtikten sonra sakal dökülmesi görülebilir. Bu durum şok dökülmedir. Şok dökülmeden 4-6 ay sonra sakalların bir kısmı çıkmış olacaktır. 

    Sakal Ekimi Acıtır mı?

    Sakal ekiminde çok farklı teknik ve metotlar kullanılmaktadır. Saç ekimine göre çok hassas bir işlem olan sakal ekiminde operasyonu yapacak olan doktorun ve ekibin tecrübeli olması çok önemlidir. Sakal ekim sürecinde insanların en çok merak ettiği şey yüze yapılacak bir işlem olduğu için sakal ekiminde acı ve ağrı nasıl olur.

    Sakal ekim işlemi lokal anestezi ile bölgesel olarak yapılır ve ağrısız anestezi cihazı kullanılır. İşlem sırasında acı veya ağrı hissedilmez ve süreç konforlu bir şekilde devam eder. İşlem sırasında acı veya ağrı hissedilmez ve süreç konforlu bir şekilde devam eder.

    Sakal ekiminde anestezi sonrası hasta hiç bir şey hissetmez. Lokal anestezi yapıldığı için sadece yapılan işlemi hisseder ve acı ya da ağrı yoktur. Yüz bölgesine işlem yapıldığı için kişi fazla hareket edemez ve işlem sırasında sıkılabilir. Sakal ekimi ne kadar sürer çok fazla soru aldığımız için en doğru cevap şu şekildedir.

    Sakal Ekimi Zararlı mı?

    Sakal ekimi de saç ekimi kadar yaygın olarak yapılan bir işlemdir. Köklerin donör bölgeden alınması ve ekilme işlemi hemen hemen aynıdır. Sadece sakal ekiminde uygun açılar verilmeli ve doğal bir görünüm sağlanmalıdır. İşlem yapan doktorlar ve uzmanların yapışan işlemler ve uygulanan teknikler doğrultusunda sakal ekiminin uygun koşullarda ve şartlarda yapılması durumunda bilinen hiçbir zararı yoktur. Sakal ekimi sonuçları da bunu gayet doğrulamıştır ve gözle görülen doğal bir görünüm sağlanmıştır. Önemli olan uzman kişiler ve uygun koşullarda bu işlemin yapılmasıdır.

    Sakal Ekimi Yan Etkileri

    Cerrahi yapılan her işlemde yan etkiler ve istenmeyen durumlar meydana gelebilir. Sakal ekiminde meydana gelen yan etkiler şu şekildedir.

    • Sakal ekimi yapılan bölgede ağrı ve şişkinlik hissi.
    • Yüzde tahriş ve kaşıntı oluşumu.
    • Ekim ve kök alım bölgesinde hissizlik.
    • Sakal ekimi yapılan bölgede kabuklanma oluşumu.

    Sakal ekiminin bilinen yan etkileri bu gibi durumlardır ve maksimum 10-14 gün içerisinde bu yan etkilerde iyileşme ve azalma görülür. Bu yan etkilerin hiçbiri kalıcı değildir. Hepsi sürecin bir parçasıdır.

    Sakal Ekimi Fiyatları

    Sakal ekiminde yapılacak işlemler, uygulanacak tedavi yöntemleri, kök sayısı vs gibi faktörler sakal ekimi fiyatını değiştirmektedir. Uygulanan sakal ekim metodu ve işlem yapılacak alan da fiyat konusunda belirleyicidir. Sakala ekilecek greft sayısı bir diğer maliyettir. En önemli fiyat belirleme faktörü ise işlemi yapacak olan doktorun kalitesidir. Tüm bunlar fiyat faktörünü belirler. En sağlıklı fiyatı almak için bu konuda tecrübeli olan bir klinik ile yapılacak işlemleri, uygulamaları ve metotları görüşerek net bir fiyat almaktır.

    3 Gün Konaklama

    Tüm işlemler için anlaşmalı 5 yıldızlı otellerimizde misafirimiz oluyorsunuz.

    6-8 Saat Operasyon

    Maksimum 8 saat içerisinde profesyonel ekibimiz doğal saç ekimini gerçekleştirir.

    %100 Ağrısız ve Acısız

    İğnesiz lokal anestezi cihazımız ile ağrı ve acıyı hiç hissetmeyeceksiniz!

    Maksimum Saç Kökü

    FUE ya da DHI teknolojisi ile maksimum sayıda saç kökü ekiyoruz.

    Sakal ve bıyık ekimi köse olarak tabir edilen yüzünde hiç sakal ve bıyık olmayan hastalara da uygulanabilen bir yöntemdir.

    Sakal ve bıyık ekimi lokal anestezi altında yapılan tek seanslık bir işlemdir. Yaklaşık olarak 4-5 saat arasında süren ağrısız bir işlemdir. İşlemin ertesi günü nakil yapılan bölgede ufak tefek bazı kabuklanmalar görülebilir. Ancak kısa sürede geçer. Ekilen köklerin ucundaki kıllar 15 gün sonra dökülür. Bu durum normal bir süreçtir. Üç ay sonra kıllar tekrar uzamaya başlarlar. 6 ila 8 ay içinde istenen ölçütte sakal ve bıyığa hasta kavuşmuş olur.

    Sakal ekiminde kıl köklerinin ekimi için bir alan oluşturulmalı. Bunun saç ekimindeki gibi kanallar açarak değil, iğne ile delerek açılması doğru açının verilmesi için daha kolay olur. Bu yüzden kalınlığı 0,6-0,7 mm olan ince uçlu iğnelerle delerek kanal açılması daha uygundur. Bu şekilde sakal ekimi için gerekli olan 35-40 derecelik açılarla kıl kökleri ekilebilir.

    Sakal ekimi sadece seyrek sakalı olanlara ya da hiç sakalı olmayan köse kişilere yapılmaz. Bunun yanı sıra sakal kıran, yanık izi, yara izi gibi sorunlardan kaynaklı bölgesel kayıpları olan kişiler içinde uygun bir işlemdir. Sakal bölgesindeki böyle bir iz kişide estetik sorunlara yol açabilir. Bu sorunları olan kişilerin alanında uzman bir doktora giderek gereken muayeneyi yaptırarak, sakal ekimi için karar vermesi daha doğrudur.

    Sakal ekimi yaptıracak kişi aynı zamanda saç ekimi de yaptıracak ise, hastanın titizlikte değerlendirilmesi gerekir. Donör sahada bulunan saç kökleri detaylıca incelenmelidir. Bu bölgeden alınan kıl köklerinin hem saç için, hem de sakal için kullanılacağı hesaplanarak, buna uygun bir planlama yapılmalıdır. Kıl köklerine zarar verilmeden, heba edilmeden ekim gerçekleştirilmelidir. Ayrıca kıl köklerinin sakala uygun olanı sakal ekimine, saç için olanları da saç ekiminde kullanılmalıdır. Kıl köklerinin renk ayrımı da doğru yapılarak, saç ve sakal ekimi aynı anda yapılabilir.

    5 Yıldızlı Otel Konaklamalı Hizmetlerimiz Hakkında Bilgi Al

    Yorum Yap